tisdag 14 mars 2023

Rapporter på ämnet som jag skrivit under åren

 Kyrkornas böcker - mina skrifter 

Rapporterna kan man få om man kontaktar mig eller antikvarien för respektive stift. Kandidatuppsatsen finns att ladda ner här. Kyrkans föremål beskrivande lexikon finns som PDF här.  

Kommande texter som jag sitter i produktion med i pipen nu är följande: 

- Strängnäs Missale (faksimilutgåva) - arbetstitel på artikeln är i skrivande stund Perspektiv på bevarande i en naturlig men komplex miljö (Strängnäs stiftshistoriska sällskap)

Bok - Arbetstitel: En resa genom tid, ord och rum i Strängnäs stift (Strängnäs stift)

- Slutrapport Stockholms stift - Kyrkornas skrivna och Klingande kulturarv (Stockholms stift)

- Bok - Incunabula Sorundensis - En kort beskrivning om hur en tidigare okänd inkunabel kunnat gå under radarn i över 500 år, Strängnäs stift (Strängnäs stiftshistoriska sällskap)

- Bok - Stigtomtaskriften - Att dubblera antalet historiska källor av en medeltida musikhandskrift på en enda dag. En beskrivning av detta musikaliska och bokhistoriska fynd. (Strängnäs stiftshistoriska sällskap)

- Masteruppsats - ingen arbetstitel ännu (Institutionen för kulturvård, Göteborgs universitet)

- Bok - En gedigen och vetenskapligt grundad handledning om bevarande av kulturarvet böcker i kyrkomiljö och församlingar. Den ska rikta sig till främst andra konservatorer som arbetar med olika typer av föremål i kyrkor eftersom den fysiska kunskapen om böckerna är väldigt bristfällig idag, men boken är även tänkt att vara ett stöd för församlingar som hanterar och förvarar dessa föremål. 







 
Se fler projekt av Strängnäs stiftshistoriska sällskap:
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar